CBRE

Beheert budgetten en projecten met Proprli

Bekijk nu

CBRE

Kantoren

Asset type


190,000+

m2


20+

Assets

Het managen van vastgoed is een mooi samenspel van uiteenlopende expertises. Kennis van de vastgoedmarkt en van de wensen en behoeften van opdrachtgevers, huurders en bezoekers. Maar ook van de techniek en constructie van het gebouw. Als uw vastgoedmanager vertalen wij dit naar een transparante financiële administratie waarin budgetten en huurstromen centraal staan. Met als resultaat betrouwbare rapportages die volledig zijn geënt op uw behoeften. Wij begrijpen dat u als investeerder of asset manager een gebouwexploitatie zonder zorgen wilt. En daarom werken wij met de beste systemen en de beste mensen. Nauwkeurig, gedreven en met liefde voor het vak.

Een stabiele huurstroom is een belangrijke pijler in vastgoedmanagement. Onze aandacht richten wij dan ook op het behoud van uw huurders, dit geeft immers een garantie van uw inkomsten. Binnen CBRE staat de tevredenheid van de huurder centraal. Dus heeft het voorkomen van technische storingen onze primaire focus, reageren we adequaat op serviceverzoeken en zorgen we voor een uitstekende uitvoering van facility services en contractuele huuraangelegenheden. Uit eigen onderzoek weten wij wat huurders belangrijk vinden en meten wij de tevredenheid voor onze opdrachtgevers. En op de uitkomsten kunnen we trots zijn.


De 10-jarige onderhoudsbudgetten zijn veel veiliger en completer dan voordat Proprli werd gebruikt.
 

– Addy van Zoelen, Senior Technical Manager

UITDAGINGEN & ROADBLOCKS

Waarom CBRE zijn benadering van technisch beheer moest transformeren

Inefficiënte samenwerking en communicatie

Vóór Proprli werd de communicatie rond budgetten, onderhoud en capex-projecten gedecentraliseerd in aparte e-mailinboxen en Excel-bestanden. We hadden geen realtime overzicht van alle status en voortgang van projecten. Onze opdrachtgevers hadden daardoor ook geen zicht op de voortgang van renovatieprojecten en de besteding van budgetten.

Gedecentraliseerde data

Elke week verzamelden we gegevens voor klantrapportage uit allerlei verschillende bronnen en in allerlei verschillende opmaken. Het handmatig maken van deze rapporten nam veel tijd en middelen in beslag.

Gemakkelijke overdrachten

Vóór Proprli konden teamleden niet zo gemakkelijk van elkaars projecten leren. Kennis en projectervaring werden niet gemakkelijk gedeeld, vooral tijdens het werken vanuit huis. Er was altijd een horde om een collega te vragen naar hun ervaring met soortgelijke renovatieprojecten of technische vragen.

OPLOSSING

Transformatie van het technisch beheerproces bij CBRE

Efficiënte samenwerking en communicatie

CBRE bespaart veel tijd in de communicatie met klanten en interne teamleden. Dankzij Proprli hebben alle portefeuillemanagers, asset managers en technisch managers toegang tot dezelfde gegevens, waardoor constante updatemails en telefoontjes worden voorkomen. Proprli biedt een live overzicht van alle project- en biedstatussen, waardoor asset managers hun dagelijkse prioriteiten kunnen stellen.

Geef informatie die eigenaren willen

Met Proprli slaagt CBRE erin om de informatie te verstrekken die eigenaren willen. Door de geautomatiseerde rapporten te gebruiken, is CBRE in staat om onmiddellijk rapporten te maken, waardoor er tijd wordt vrijgemaakt om te besteden aan de dingen waarop ze zich moeten concentreren.

Directe overdrachten en versnelde leercurve

Technische managers kunnen gemakkelijk van elkaar leren en kennis uit eerdere projecten delen. Digitaal samenwerken wordt steeds belangrijker. Doorzoek eerdere projecten, vragen en antwoorden, biedingsformulieren en prijsvergelijkingen, want uw hele team werkt in één centraal systeem.

Resultaten

100%

CONTROLE

-64%

IN GOEDKEURINGSTIJD

500+

RAPPORTEN GEGENEREERD