Hoe de vastgoedprofessional thuis werkt tijdens de Coronacrisis

In de afgelopen weken zijn de maatregelen om de “sombrero” van Corona de kop in te drukken, steeds drastischer geworden. En met noodzaak!

Mijn eerste reactie was om Proprli hierop voor te bereiden, aangezien dit enorm moeilijke tijden zijn voor een startup. Gelukkig zijn wij als softwarebedrijf al enigszins gewend om vanuit huis te werken.

Daarnaast heb ik alles gedaan om mijn bruiloft te redden. Maar helaas is het niet gelukt om de bruiloft doorgang te laten vinden en hebben wij deze noodgedwongen moeten uitstellen.

Mijn tweede reactie is om, waar mogelijk, naasten te steunen in deze voor iedereen onbekende situatie. Met de bewoners in onze straat is een speciale WhatsApp groep opgezet om ouderen te helpen met boodschappen doen, informatie snel te delen en te ondersteunen met oppassen op kinderen van buren die in de zorg werken. Deze solidariteit geeft een enorm fijn en trots gevoel en geeft hoop voor onze maatschappij!

Individuen en bedrijven zijn zich in een razendsnel tempo aan het aanpassen aan de nieuwe situatie. Zo ook de vastgoedsector. Deze sector draait voornamelijk op persoonlijke contacten en men werkt daarom ook niet vaak vanuit huis. De meeste bedrijven gebruiken email als enige communicatiemiddel en hebben geen andere software ondersteuning om communicatie te vergemakkelijken.

Nu, meer dan ooit, wordt het belang van passende digitale oplossingen benadrukt. Hieronder deel ik graag een lijstje met enkele tools die wij binnen Proprli gebruiken voor communicatie op afstand, waarvan sommige een gratis versie hebben.

Zoom – Video conferencing & Screen sharing

Voor al onze video presentaties gebruiken wij Zoom. Onze ervaring is dat zij altijd een goede beeldkwaliteit hebben. Daarnaast kan je gemakkelijk je scherm delen, wat discussies of gedachten wisselen bevordert. De kosten zijn £12 / maand en zijn maandelijks opzegbaar.

Slack – Chat functionaliteit voor bedrijven

Email is ouderwets in 2020. Veel communicatie is te kleinschalig en vereist een snel antwoord om email te gebruiken. Daarom is Slack een uitkomst! Wij kunnen niet meer zonder. Wellicht ook omdat het ons doet denken aan de oude goede MSN-tijd van onze tienertijd. Er is een gratis versie beschikbaar.

Google Docs & Sheets – File sharing & editing

Op het moment dat je samen op afstand een document of presentatie moet afmaken, is Google Docs een uitkomst. Wij gebruiken deze service regelmatig tijdens een Zoom video call, zodat iedereen direct mee kan praten, aanpassingen maken en input kan leveren. Dit scheelt enorm veel in het heen en weer zenden van documenten via email. Daarnaast is er nooit discussie over wat de laatste versie van een document is.

Proprli – Technisch Asset Management & Property Management

Gebruik één tool voor alle technische werkzaamheden. Proprli probeert haar steentje bij te dragen door communicatie nog eenvoudiger te maken. De nieuwe chat functionaliteit zorgt ervoor dat je zowel met interne collega’s als externe partijen eenvoudig kunt communiceren binnen het systeem. En om iedereen de kans te geven om dit zelf te ervaren, hebben wij besloten om nieuwe gebruikers volledig gratis te onboarden en 3 maanden gratis gebruik te geven van de software.